COMITOR I COSENTINO

Nowa odsłona cyklu „Design od kuchni”

Nowa odsłona cyklu

W kwietniu w siedzibie Cosentino Polska w Parzniewie pojawiło się kilkudziesięciu architektów, przedstawicieli studiów kuchennych i kamieniarskich, zaproszonych przez gospodarzy spotkania – firmy Comitor i Cosentino.

Przygotowane szkolenia przybliżyły zebranym najnowszą ofertę obu marek, a także trendy obowiązujące w nowoczesnych kuchniach. Robert Walter – członek zarządu firmy Comitor opowiedział o marce Blanco, a Ewa Łusiak – marketing product manager Comitor dzieliła się z uczestnikami swoją wiedzą i doświadczeniem w zakresie innowacji dostępnych w urządzeniach AGD. Gościem specjalnym spotkania był znakomity kucharz Aleksander Baron. Wraz ze swoją asystentką Martą Dymek gotowali na żywo w przestrzeni Cosentino w towarzystwie wielkoformatowych powierzchni Silestone, Dekton i Sensa. Zaproszeni goście mieli możliwość podpatrzenia warsztatu pracy mistrzów i spróbowania wytwornych dań pieczonych w zaawansowanym technicznie piekarniku Küppersbusch BP 6550.0S, podanych na talerzach z najnowszej kolekcji Dekton Stonika, zaprezentowanej podczas spotkania. Proces przygotowania dań odbywał się przy powstałym specjalnie na tę okazję mobilnym modelu wyspy kuchennej, wyposażonej m.in. w wysuwany z blatu okap Panorama firmy Novy. Ogromne wrażenie na gościach zrobił spacer po części magazynowej z Miguelem Sierrą, dyrektorem generalnym, i Anetą Konowrocką, marketing coordinator Cosentino. Jak będzie prezentować się strefa kuchenna w najbliższej przyszłości, dowiemy się podczas kolejnych spotkań z cyklu „Design od kuchni”.

2019-05-27
x

Kontakt z redakcją

© 2024 InfoMarket